2 Ekim 2015 Cuma

Water Side Resort&Spa Otel- Side

Yaz tatili gelecek, geliyor derken geldi ve çok güzel geldi. Rezervasyonumuzu son iki hafta içerisinde yaptığımız ve çok merak ettiğimiz bu otel İpek için uygun olacak mı ?yemekleri nasıl? otelde yabancı çoğunluğu nasıl diye düşünmeye başlamıştık ve artık gitme zamanı gelmişti.
24 Ağustos itibari ile otele giriş yapmamız gerekiyordu. Saat 06:00 gibi Eskişehir’den yola çıktık. 14:30 gibi otele vardık ve otel ile imtihanımız başlamış oldu . İlk karşılama , ilgilenme ya da otelin girişi çok önemlidir değil mi? Biz de bunlara dikkat ettik ve iyi ki dikkat etmişiz. Resepsiyonda ki bayan bizim girişlerimizi yaptı ve yoldan geldiğimiz için yemek yememiz için snackbar’a gönderdi. Niye snackbar diye soranlar olacaktır. Saat 14:00 a kadar öğle yemeği bitiyormuş ama snackbar da akşama kadar atıştıracak her şey bulunuyordu. Yolumuz uzundu ve cimcime devamlı tuvalet için durdurduğu için bizde yol boyunca atıştırmıştık. Snackbarda biraz yemek yedikten sonra resepsiyona gittik ve odamız hazırlanmıştı. Biz odamıza çıktık bavullarımız sonradan geldi.
ODA : Odamız aile odamızdı. Deniz manzaralı seçmemize rağmen çok güzel bir oda bizim olmuştu. Deniz, havuz ve nehiri çok güzel görebiliyorduk. İyi ki bu oda olmuş diye sevindik. Odaya girdiğimiz de İpek içinde yatağın olmasına çok sevindik. Mor, gri ve bejin uyumu ile oda çok güzeldi. Balkonunda masa ve sandalyenin olması da çok iyi. Hatta sıcak su isterseniz ketılın olması, çay çeşitlerinin masada olması ve minibarın en bilindik marka içecek ile dolu olmasını çok beğendik. Sadece su farklı bir markaydı o da Isparta suyuymuş, tadı farklı değildi.Dolabı büyük ve kullanışlı ,bütün eşyalarımızı asabildik. İki çift terlik vardı, bir de tabi ki havlularımız. Banyoda kulak karışitırıcı pamuğu, tarak,bone, sabunlar bulunuyor. Dolapta ayakkabı parlatıcısınında olması güzeldi , minik olduğu için İpek çok beğendi.
Odanın tek saçma olan tarafı belki de banyonun küvetsiz olması, giderinin olmaması, banyo yaparken suyun dışarı çıkması ve duş alınan yerin odadan görülebilir olması. Stor ile camı kapatmışlar ama biz tuhaf karşıladık. 
YEMEK :İşte en sorun ettiğimiz,korktuğumuz bölüm. Yemekler tek kelimeyle harika … Sabah kahvaltısı ile başlayıp akşam yemeği ile sonlandırılan yemek bölümünde çeşitler çok fazla. Anneanne poğaçamıza bile denk gelmiştik kahvaltı da .Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, tatlılar,ızgaralar, salatalar, daha neler neler hepsi çok güzeldi. Tatları da tamdı. Ne tuzsuz nede çok tuzluydu ,herşey kıvamındaydı.
Son günümüz de Türk gecesine denk gelmişiz haberimiz olmadan yemek saatinde indik aşağıya. Restauranta bir girdik ki ne görelim her yer kırmızı beyaz ve bayraklarımızla süslenmiş. Dışarıda Adana-Urfa-döner yapılırken içeride de birbirinden güzel ve değişik yemekler bizleri bekliyordu. Hele çiğ köfte yok muuu hala tadı damağımızda. Sunumlarda çok güzeldi.
water side resort otel
water side resort
water side türk gecesi
Water Side hotel
ÇOCUK BÖLÜMÜ(yemek) : Çocuklar için ayrı bir bölümün olması güzel ama sadece akşam yemeklerinde açık olması kötüydü. İpek pembe ve mavi tabakları gördüğü zaman hemen pembe tabağı alıp kendine yemekler seçmeye başladı. Zaten orada ki yemeklerde tam cimcimeye göreydi. İlk akşam bir hevesle yemeğini orada yedi ama ertesi gün oradan yemeğimizi alıp bizim yanımızda yiyeceğini söyledi . Minik masalar, tabaklar, duvardaki resimler bile çok güzeldi.
Bambini çocuk restaurant
water side çocuk bölümü
water side çocuk bölümü yemek
ANİMASYON : Mini diskoooo, her akşam saat 20:45 ten 21:20 ye kadar süren bu disko çok eğlenceli geçiyor. Animasyon ekibinin dans gösterileri, çocuklarla ilgilenmeleri hatta lazer olayına tepkileri bile dikkatimizi çekti. Cimcime ilk gün biraz tedirgin olsa da hemen adapte oldu. Aslı ablasının hareketlerinin yapmaya çalışırken dikkatleri de çekti yine. Her gün çocuk sayısı artıyordu ve sahneye sığmamaya başlamışlardı gerçekten. Otel çocuk dostu oteller arasına kesinlikle girecektir. Daha çok yeni bir otel ve belki çoğu kişi adını duymamıştır. Yeni otelleri gezmek, keşfetmek bizim işimiz sanırım :)
water side animasyon
water side mini disko

DENİZ : Side dendiği zaman genellikle herkesin aklına dalga gelir değil mi? Bizim gittiğimiz günler de dalga çok az vardı. Deniz sıcacıktı. Minnacık balıklar ayaklarınıza dokunsalar da deniz temiz ve güzeldi. Cimcime yüzmeyi öğrendi ve otelde tanıştığı Beren arkadaşı ile çok eğlendi. Kumlarda oynadı, güneşlendi, yüzdü. Otel ile kumsal arası yaklaşık 5 dk sürüyor. Her yarım saatte bir servis var fakat 5 dk için neden yürümeyelim ki? Kumsalda bulunan barda yemekte var, dondurmada olsaymış süper olurmuş ama maalesef yoktu.
Water Side kumsal

HAVUZ :Otelin bahçesinde üç havuz bulunuyor. Bir çocuk havuzu, yukarısı tente ile saklanmış, güneşten korunmaları rahat oynamaları için hazırlanmış ama konumu olarak kötü bir yerde, mini diskonun yapıldığı alanın hemen yanı, barın karşısı. Ortada büyük bir havuz bulunuyor, çocuklarında girebileceği yükseklikle başlıyor ve derinliği artıyor ,en son bölümde de kaydırakların bulunduğu havuz bulunuyor. 5 kaydırak var ve çok eğlenceli. Cimcime babasıyla çıktı ama yüksekten korktuğu için inmek zorunda kaldı. Biz de babamıza aşağıdan baktık o suya girdikçe ıslandık , güzel ve eğlenceliydi.
water side otelde havuz

Bu arada evden sakın havlu getirmeyin. Plaj havlularını ücretsiz otelden alabiliyorsunuz!
MİNİ CLUB: Cimcimenin vazgeçemediği yerler arasında da burası vardı. Sabah 10:00-12:30 ve 14:00-17:00 arasında çok güzel aktiviteler yapılırken parkında da çocuklar oynayabiliyor. Resim boyama, yüz boyama, kağıt katlama ve üzümlü alman ekmeği yaptı. Yaparken çok mutlu oldu bütün çocuklar. Aslı ablaları ekmek için daha önceden ellerini yıkamalarını ve hiçbir yere sürmemelerini de anlattı. Titiz olmalarını sevdik.
water side mini club
mini club water side

Çok eğlendiğimiz bir tatil oldu. İpek çok mutluydu. O mutlu olduğu sürece bizde mutlu olduk.Water Side Resort&Spa aileler için güzel bir otel. Çocuğunuz ile güzel bir otelde konaklayabilirsiniz. Dört dörtlük değil tabi , bazı eksiklikleri var ama yine de iyi bir otel. Biz beğendik ve tavsiye ediyoruz. Beğenilerinde değişken olduğunu tekrar söylemek isteriz. Herkese göre beğeni farklılık gösterir. Yeşil alana da sahip olması çok güzel.
4 gece 5 günlük tatilimiz bitti ve önümüz de ki tatilleri bekliyoruz. Bakalım kısa tatillerimiz olacak mı? Keşke bitmeyen tatiller olsa değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder