2 Ekim 2015 Cuma

Hızlı Tren Macerası-Ankara

Hızlı Tren ile hiç seyahat yaptınız mı? Ankara yada Eskişehir’e gittiniz mi? Bu fırsatı denemenizi öneriyoruz ve bizim hızlı tren maceramızın ne kadar güzel ve eğlenceli geçtiğini anlatmadan geçemeyeceğiz.
İstanbul-Ankara otobüs ile seyahat ettiğiniz zaman 6-8 saat arasında gitmektesiniz fakat tren ile gittiğiniz de bu 3,5 saate kadar düşüyor. 8 durağı bulunuyor bu 8 durağın ilk seferleri birbirine yakın olduğu için en fazla 145 km hızla gidiyor. Bozüyük garından sonra artık 255 km lik hız ile gidiyorsunuz. Vagonlarda bulunan televizyonlar ile hızı takip edebiliyorsunuz. Uçak seyahati yapar gibi sizi heyecanlandırıyorlar. Trene ilk binişinizden , koltuğunuza oturana kadar ve yolculuğunuz boyunca ilgilenmeleri ve trenden inişiniz. Hosteslerin kıyafetlerinden , duruşlarına kadar ne kadar özenli olduğunu görebilirsiniz.
İstanbul’dan 06:36 hızlı tren ile yolumuza çıktık ve Ankara’ya inişimiz 10:10 görünüyordu ve biz tam zamanında işimizi gerçekleştirdik. Trende ki koltuklar çok geniş, çocuğunuzla beraber seyahatinizi yapacaksanız eğer rahatla oturabilirsiniz. Bu arada hızlı tren saatiniz kaçtaysa mutlaka o saatte orada olun , tren beklemiyor ve saatinde kalkıyor.
Anıtkabir gezisi
Hızlı tren maceramız tabi ki Ankara ile sınırlı kalmadı, Ankara’da gezimizi yaptıktan sonra bir de Eskişehir’e gidelim dedik ve o gün trene 2 saat kala biletimizi aldık. Ekonomik bilet kalmadığı için standart biletten aldık. Yine binişimiz İstanbul Pendik Garında olduğu gibi özel güvenlikten geçerek oldu. 1,5 saatlik yolculuğumuz da tam zamanında ve sorunsuz bir şekilde bitti. Ankara-Eskişehir arası 1,5 saat sürüyor.
Eskişehir çocuklu aileler için gerçekten çok güzel bir yer. Biz de yer gittiğimiz de yeni yerler keşfetmeye devam ediyoruz. Bu sefer de Saz Ova da bulunan yeni açılacak olan Hayvanat Bahçesi gezimizi yapalım dedik ve bahçenin içerisinde bulunan Su Altı Akvaryum’u gezdik. Giriş ücreti yine her zaman olduğu gibi çok ucuz, 5 TL , öğrenci  2TL. 80 çeşit balık türü varmış, kısa bir yer ama belki sizlerinde ilgisini çekebilir bu arada hayvanat bahçesi yeni açılıyordu sadece develer vardı tabi yapay göllerde ki kazları, ördekleri saymazsak.
Artık eve dönüş zamanı ve hızlı tren maceramızın sonuna gelmiştik ve 1 hafta öncesinden almış olduğumuz Eskişehir-İstanbul trenimiz ile dönüşümüzü gerçekleştirmek için hazırdık. Bilet aldığınızda size bir kod veriliyor bu kod ile tren içerisinde sınırsız internet keyfini de yaşayabiliyorsunuz. Biz bol bol fotoğraf paylaştık. Tren ile seyahat etmek gerçekten çok kolay ve zevkli. Deneyimleyip bu fırsatı gördüğümüz için çok şanslıyız, bundan sonraki ilk hızlı tren maceramız Konya olacak gibi. Bakalım Konya seyahatimizi ne zaman gerçekleştireceğiz?
Eskişehir gezisi
Hayat çocukla çok güzel , onlarla gezdiğiniz, gördüğünüz her yerin önemi fazla. Hadi sizde 1 hafta sonrası için Ankara’ya gezi yapın, Anıtkabir’e gidin, nöbet değişimlerini izleyin, Atamızı görün, müzeyi çocuğunuzla gezin, bahçede aslanların arasında yürüyün ve o heyecanı çocuğunuza hissettirin. Bakın ailece ne kadar güzel bir gün geçireceksiniz göreceksiniz.
Hızlı Tren için bilet alırken ne kadar hızlı hareket ederseniz hesaplı bilet alma imkanınız o kadar fazla oluyor. 22,5 TL ye Eskişehir’e gidebilirsiniz. Mutlaka kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder