16 Ekim 2015 Cuma

BataÇıka Etkinliği-Şile

Mcr Racesetter, profesyonel yarış organizasyonları ve spor odaklı pazarlama faaliyetlerini yürüten bir Macera Akademisi koşusudur. Doğada ve şehirde birbirinden farklı koşular hazırlayan bir spor organizasyon ve yönetim firmasıdır. Ve biz de bu maceraya katıldık. Peki nasıl?
Bataçıka, adı altında Şile’de gerçekleşecek olan etkinlik bizim için büyük bir heyecan dolu aktivite olarak görünüyordu. Kirlenmek güzeldir diyerek çamura bata çıka girecek ve yarışacaktık. 5K Koşusu ve Minik Maceracılar olarak iki farklı aşamada gerçekleşen bata çıka büyük kalabalık ile herkesi karşıladı. Bu etkinliğin her şeyini anlatmak için buradayız. Biz neler yaşadık?Beklentilerimiz nelerdi? Eksik olan bir şey var mıydı? hepsini dış açıdan gördük inceledik.
5K Koşusu: 5km olan bu koşuda sizleri neler bekliyor neler? İlk olarak doğada koşarken, daha sonra engeller ve çamur sizi bekliyor. Ne kadar antremanlı olsanız da çamur sizin hızınızı kesebiliyor. Kaygan tepe, alçak duvar, buz devri, lastik yol, tünelde sürün ve bunun gibi etapların olduğu ve 13 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği bir yarış. Erken kayıt yaptırdığımız için kendimizi şanslı ve gururlu hissediyoruz aslında. Çünkü 5K parkurundan 10 TL, Minik Maceracılar parkurundan da 5TL Koruncuk Vakfına bağışlandı.
Bata çıka 2015
bata çıka 2015 final

Minik Maceracılar : 4-6 yaş grubu ve 7-12 yaş grubu çocukların katıldığı muhteşem bir parkur bizleri bekliyordu. Cimcimenin de katıldığı 4-6 yaş grubu saat 13:15 te yarıştı. Cimcime sondan birinci olmasına rağmen bütün gözler ondaydı .Bütün fotoğrafçılar onun fotoğrafını çekerken spikerde cimcimeyi 4-6 yaş grubunun prensesi ilan etti. Çok güldük ,gözlerimizden yaşlar geldi ama onun o heyecanı, kendine güveni, çamurda yürümesi, sürünmesi  o kadar güzeldi ki anlatamam. Hayatımıza en güzel ve anlamlı günler arasına koyduğumuz bu etkinlik çok güzel oldu. Cimcime çok mutlu oldu. Gelecek yıl ailece katılacağımızdan eminiz.
Merrel Bata çıka
Bata çıka çamur
mudrace türkiye

Koşularımız bitmişti ve artık eve dönme zamanı gelmişti. Peki bize göre daha neler olması gerekiyordu? Eksik olanlar neler? di diye düşünürken şunlar da olsaydı belki çok çok iyi olacaktı :
  • Su sıkıntısı sorunu, en büyük sıkıntılardan biriydi belki de . Çamurdan çıkanlar yıkanmak için su ararken arada kaldı. Çimenleri sulamak için kullanılan fiskiyelerde yıkanmak zorunda kaldılar. Suyu tazikli açarak çamurdan kurtulmaya çalışıldı. Uzun süre bu şekilde oldu. Keşke daha düzenli olsaydı…
  • İçme suyu sıkıntısı, koştunuz final çizgisinden geçerken size bir küçük şaşal su veriyorlar aldınız aldınız yoksa susuz kalabilirsiniz. Çizgiyi geçtiniz biraz dinlendiniz su istediniz işte o zaman vermiyorlar. Biz bu sorunu yaşadık. Eşim ve kızım yarışmasına rağmen çizgiden geçtikten sonra su istediğimiz için sorun yaşadık tabi sonucunda verdiler. Su yada soğuk içecek istiyorsanız açılan stantlardan alabiliyorsunuz ama pahalı. Sadece 1 küçük şaşal su yani…
  • Tuvalet kirliliği ve az sayıda olması, iki tuvalet vardı, pembe ve mavi kapılı olan ama her ikisine de herkes girebiliyordu. Seyyar tuvaletler getirilmiş ,erkek logosu olmasına rağmen ona da herkes girebiliyordu. Tuvalet kağıtları bitmiş her yer çamur içindeydi. Su akmıyordu. 800 kişinin geldiği bir yerde bu kadar organizasyon eksikliği olması kötüydü…
  • Yiyecek sıkıntısı, Banvit Burada gelmiş, sosisli ve tavuklu ekmek arası alabiliyorsunuz ama başvuru kağıdınız ile verilen kit ile. O kit dışında almak isteseniz maalesef alamıyorsunuz. İpek minik maceracı olduğu için yanında anne-babasının olacağı için onunkinden iki kit çıktı ve bende onun sayesinde yeme imkanına sahip oldum. İçecek Eker ayrandı ve sadece 1 taneydi…
  • Kapalı alan sıkıntısı, açık alanda yapılıyor ve çadır yok . Yerler ıslak çimlere oturmak istiyorsun ama oturamıyorsun. Redbull çadırı vardı herkes onun altına sığınmıştı resmen. Merrell çadırı küçüktü en sonunda bizde oraya girdik. Keşke daha çok oturmak için bank olsaydı ve şemsiyeler olsaydı.
  • Tişört sıkıntısı, diğer senelere göre bu sene herkesin dilinde olan tişört sıkıntısıydı. Kayıt olurken bedeninizi alırken oraya gittiğiniz de tişörtünüzü alamıyorsunuz. İyi ki yanımızda yedek giyim götürmüşüz ona güvenerek götürmemezlik yapsaydık galiba açıkta öyle pis kalacaktık.
BataÇıka 2015 çamur oyunu
Bu sene bizim şansımızdan mı bilmiyorum ama yaşadığımız ve eksik gördüğümüz sorunlar bunlardı. Sorunları cimcimenin gülmesi ve heyecanıyla görünmez oldu. Güzel bir gün geçirdik, o gün hayatımızın özel günleri arasına girdi. Tamam sorunlar, eksikler vardı ama biz mutlu olmaya çalıştık oldukta. Hayat çocukla çok güzel ve çok eğlenceli. Gelecek yıl tekrar katılacağız belki bu yıldan daha güzel olur. Sizler de bu sorunları düşünerek katılırım diyorsanız mutlaka takipte olun. Bu arada farklı etkinliklerde olmaya devam ediyor, bakmanızı öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder