6 Ekim 2015 Salı

KidZania İstanbul Gezisi

KidZania İstanbul’a hoş geldiniz !

http://ailemerkezi.com/2014/12/29/kidzania-istanbula-hos-geldiniz/

Türk hava yollarının uçağını görünce tamam işte burası dedik ve içeriye daha adım atmadan hostesler bizleri karşıladı. Hoş geldiniz, diyerek bilet alımında yardımcı oldular.
Biletlerimizi aldıktan sonra cimcimeyle ikimizin koluna bilekliklerimiz takıldı. Bunun nedeni ise içeride bulunan etkinliklere katılabilmemizdi. Fakat…cimcime 4 yaş altı olduğu için hiçbir etkinliğe katılamadı ! 4 yaş altı için hazırlamış oldukları bölüm gerçekten çok kötüydü yada bize öyle geldi ama İpek gerçekten 4 yaş altında bulunan o oyuncaklarla oynayacak durumda değil. Hiç önemsenmemiş bir bölüm. Zaten ikinci katta olması da bütün heyecanını kaybediyor çünkü çocuk birinci katta bulunan aktiviteleri görüyor ve siz dolaştıktan sonra yukarıya 4 yaş altı bölümün bulunduğu yere gidiyorsunuz. Bence bunun biran önce düzeltilmesi gerekiyor yada oranın daha özenli bir şekilde hazırlanması gerekiyor.
KidZania İstanbul 4 yaş
İkinci katta bulunan 4 yaş altı çocuk bölümü iki farklı bölümden oluşuyor, karşılıklı iki daire gibi düşünün, bir dairede top havuzu+ mutfak+banyo ve salonu bulunuyor, diğer dairede resim yaptıkları, davul çaldıkları, yapboz yaptıkları bir yer. Biz zaten evde bu tür şeyleri yapıyoruz, oranın daha farklı olması gerektiğini düşünüyorum. Diğer bölümlere verilen özenin buralara da verilse daha iyi olmaz mı?Oradaki çocuklarla da kurabiye süsleme yada onların yapabileceği etkinlikler yapılsa daha iyi olmaz mı?Biz beklentimizin çok altında bir deneyim yaşadık, belki gitmememiz gerekiyordu ama güzel bir deneyim oldu.Siz siz olun çocuğunuz 6 yaşın altında ve boyu da kısa ise gitmeyin, birkaç sene daha beklemenizde fayda var. O zaman daha iyi anlayacak ve kavrayacaktır her şeyi.
KidZania 4 yaş altı
KidZania 1999 yılında ilk olarak kurulmuş ve şimdi 13 ülke ve 16 şehir de bulunuyor.İstanbul’da Akasya AVM de 9900 m2 lik bir alana sahip.4-14 yaş çocuklar için birbirinden farklı mesleklerin bulunduğu bu alan yoğun bir ilgi görmekte. Çocuklar ve veliler Kidzania İstanbul’a giriş yaptıkları zaman aldıkları biletler ile meslekleri tanımak ve deneyimlemek için KidZos adı verilen paralarını Yapı Kredi Bankasından alıyorlar. Bazı meslekleri öğrenirken para kazanabiliyorlar, sertifika aldıkları bölümlerde bulunmakta. İtfaiye ve Ambulans devamlı şehir içerisinde dolaşıyor. Biz de cimcime ile hiçbir etkinliğe katılamadığımız için onları izleyerek zaman geçirmeye çalıştık.
  • Pazartesi günleri kapalı, Salı-Perşembe 10:00-17:00 ,Cuma-Cumartesi-Pazar iki seans gerçekleşiyor 10:00-15:00 /16:00-21:00 .
  • 0-2 yaş ücretsiz ,2-3 yaş 30 TL, 4-14 yaş 50TL, yetişkinler ise 30 TL.
Çocuklarınızla bu deneyimi yaşamak istiyorsanız, fırsatları kaçırmayın.Sosyal medya hesaplarını takip etmenizi öneriyoruz, indirimlerden faydalanabilirsiniz.
Bizim için şimdilik çok erkendi ama birkaç yıl sonra mutlaka cimcimeyi götüreceğiz. Oradan çıkarken ağlayışını görmeliydiniz. Babasıyla konuşurken “Ama ben kıyafet denemek istiyordum,denettirmediler, çok sıra vardı” diyerek ağlaması beni çok üzdü. KidZania İstanbul’a girerken bir fotoğraf çektiriyorsunuz, bizde en son olarak Gümrüğe uğramadan bilekliklerimizi vermeden önce fotoğrafımızı almak için oraya gittik ve 3 adet fotoğraf aldık. 2 adet fotoğraf aldığınız da bir tanesi bedava , 30TL verdik. Gümrüğe gittiğimiz de cimcimenin kolundaki bilekliğin kaybolduğunu gördük, en son top havuzuna girmişti,zaten 4 yaş olduğu için hiçbir etkinliğe katılamadığımızı da belirtince sorun çıkarmadılar.
İçeride normal paramız ile satın alabileceğiniz dükkanlarda bulunuyor. Çocuklar dondurma yediği için İpek dondurma istedi aldık, mısırcı gördük mısır aldık. Anne kız biraz kötü de olsa güzel bir gün geçirmeye çalıştık.
Kidzania İstanbul hatırası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder