2 Ekim 2015 Cuma

Bolu Gezimiz

2007 yılında tanışmıştık Bolu ile. İstanbul’dan ayrılış ve 2 sene boyunca orada yaşamak zorundaydık ailemizden uzakta ,geleceğimiz için karar verip gittiğimiz yerdi Bolu…

Büyük bir şehirden sonra küçük bir şehire gitmek biraz zor oldu tabi ama oradaki arkadaşlarımız Bolu’yu bizim için önemli hale getirmişti. Bazı Bolu’lu esnaflar maalesef öğrencileri sevmiyor ve çok ters bakardı. Erkekle kız yan yana dolaşsa bile laf yaparlardı. Biz Batuhan ile orada tanıştık ,birlikte olduğumuz sürece hiç böyle tepki almadık, çok sevilmiştik nedense. Bizde yavaş yavaş Bolu’yu seviyor, onlar gibi konuşmaya başlamıştık. “Ağanın-abisününn “ gibi kelimeler çok fazla söylenirdi. Güzeldi yaa o günler…
2007 yılından bu zamana Bolu çok ama çok değişti. Bizim bildiğimiz meydan trafiğe kapatılmış, soğuk bir hava kaplamıştı sanki. Alışmadığımız için belki de .İpek 1cimcime doğduktan sonra da mutlaka gitmeliyiz dedik ve gittik. Bolu’lu arkadaşım olan Nurdan’a biz geliyoruz demem yetti zaten. Gittik onlarla görüştük ,1gün kaldık. Gezdik, dolaştık, piknik yaptık. Çok güzel bir gün geçirdik.
Bolu’ya gittiğiniz zaman Abant, Gölcük, Esentepe, Mudurnu, Yedigöller görmeden gelmeyin. Her yerin özel ve gidilmesi görülmesi gereken yerleri vardır ya işte buralarda Bolu’nun güzel yerleri arasında. Hangisinden bahsetsem size bilmiyorum.
Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Bolu, kışın çok soğuk olmasına rağmen üşümezsiniz. Biz kışın 39 dereceyi bile görmüştük. Yanınızda sevdiğimiz olduğu zaman galiba soğuğun ne kadar çok olduğu anlaşılmıyor.
Abant: Abant’a gitmek isterseniz Bolu merkezden kalkan otobüsler var onlarla gidebilirsiniz. Yol boyunca Abant’a giden otobüsler geçmektedir. Gölün etrafında yürüyerek güzel bir gün geçirebilirsiniz. Yeni yapılan dönemde göl biraz doldurulmasına rağmen bu hali de eskisi kadar güzel görünüyor. Piknik alanlarının bulunması ,çocuklarla beraber güzel bir gün geçirmeniz için birebir. Abant’ta birçok otel ve pansiyonlar yapılmış yaz kış gitmek isteyen misafirler için bekliyorlar. Bolu-Abant arası 34 km olup yaklaşık olarak 1 saatte gidebilirsiniz. Gölün etrafı 7km olup ,gölde Abant Alabalığı görülmektedir. Mutlaka gidin görün derim biz İpek 1cimcime ile çok ama çok eğlendik.
Çatak Çayırı: Bolu’dan 20 dk da gittiğimiz bu yer de çok güzel .Yemyeşil ormanın içinde , piknik alanlarının olduğu ,çocuklar için de oyun oynamaları için geniş alana sahip. Ilık bir rüzgar estiği zaman yaprakların ses çıkarması kuşların cıvıltısı o kadar güzel oluyor ki anlatamam. Biz İpek 1 cimcime ile yere yatıp yapraklara baktık, “Anneee bulutt “ dedi , koyun sürüsü gördü “Anneeee baksanaaa meee” dedi .Onun o mutluluğunu gördüğüm zaman biz daha çok mutlu olduk. İstanbul’da çocuk nerde görecek koyunu, keçiyi? Görürse anca kedi-köpek. Biz bu çayırda çok eğlendik sizinde yolunuz Bolu’ya düşerse mutlaka burada piknik yapın.
İpek Boluda
Yedigöller: Bolu’ya 42 km uzaklıkta olan bu harika yer 7 gölden oluşuyor. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl ,Küçükgöl,İncegöl veSazlıgöl’den oluşmaktadır. Bu göllerin hepsi çok ama çok güzel. 2008 yılında gitmiştim, İpek 1cimcime ile gitme fırsatımız olmadı. Yolu biraz engebeli, asfalt çalışması yapılmamıştı, yaklaşık olarak 1,5 -2 saatte gitmiştik. Yavaş yavaş ,ormanlık alandan gitmiştik. Giderken dönelim dediğimi hatırlıyorum ama oraya gittiğimizde iyi ki gitmişiz dedik ve oradan ayrılmak bile istemedik ,müthiş bir güzellikti. Bungalovların olduğunu görmüş ve keşke burda kalsaydık demiştik. Gerçekten gidilip görülmesi bir yer. Sabah erkenden gidip sessiz sakin, gezebilir, kuş sesleri içinde yürüyüşünüzü yapabilir ,göllerin kenarlarında bulunan oturma yerlerinde bolbol fotoğraf çektirebilirsiniz. Bizim yaptığımız gibi .
Yedigöller 2008
Gölcük :Harika bir göl daha işte. Nasıl güzel bir yer Bolu böyle mutlaka görmelisiniz. Biz heryerine hayranız. Göllerin olması ve çocuklar içinde uygun olmasından dolayı aileleri buralarda görmeniz mümkün. Bolu’ya en yakın yerler arasında ,15-20 dk da gidebilirsiniz. Bir vadi arasına saklanmış ve gittiğiniz zaman aldığınız temiz hava ile o kadar iyi oluyorsunuz ki ayrıldığınız zaman bir daha gitmek görmek istiyorsunuz. Yaz –kış farklı özelliğe bürünüyor sanki . Bolu’ya gelip buraya uğramadan sakın gitmeyin.
Esentepe: Adından da bilindiği gibi eser hep, en tepededir. Esentepe’ye çıktığınız zaman Gerede ayaklarınızın altındadır. Nasıl güzel bir yerdir anlatamam. İlk olarak burayla tanıştım. Annemlerle 2007 yılında gittiğimizde buraya çıkmıştık. Tertemiz hava, ağaçların içinde çok ama çok güzel bir yer. Kışın kayak yapılabiliniyor. Hatta diğer ülkelerden gelip orada antrenman yapanlar bile oluyor. İpek 1cimcime burayı görmedi ama onunla da mutlaka gidip parkta beraber oynayacağız. Okul zamanında ne çok giderdik. Hey gidi günler hey… Bolu’ya 45 dk uzaklıkta, Ankara’ya doğru giderken Gerede’den geçerken mutlaka Esentepe’ye uğramadan gitmeyin.
Bu yazı ile anılarımız birbir gözümüzün önünden geçti. Yaşadıklarımız, yaşayacaklarımız belki de bizim için çok güzeldi daha da güzel olacak. İpek 1cimcime ile hayatımıza çok güzel devam etmeye devam ediyoruz. Çocukla hayat her zaman söylediğim gibi çok ama çok güzel. O hiçbir zaman gezmek için bahane olamaz. Aracınız varsa gezmek çok rahat olabiliyor tabi ki . Bizde atlıyoruz arabamıza yol nereye götürürse gidiyoruz işte bazı zamanlar. #ailemerkezi olarak İpek 1cimcimemiz ile Türkiye turuna başladık. Günü birlik yada 1-2 gece kalarak şehirleri geziyoruz. Sizlerin de merak ettiği ve gidin mutlaka görün dediğiniz yerler varsa her şeye açığız. Hadi siz önerin biz gezelim :) Keşke sponsorlarımızda olsa dimi? Gezmek çok güzel de işte benzine gelen zamlardan dolayı bazen insanlar gitmek istedikleri yerlere gidemeyebiliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun…

Yolumuz açık olsun,  yolunuz açık olsun…

Trafik kurallarına uyun, uymayanları da lütfen uyarın !

Emniyet kemerinizi her zaman takın!

Çocukla seyahat etmekten hiçbir zaman korkmayın!

Bolu ile bizim anlatacaklarımız aslında çok fazla ama belki bir başka gezimizde, gitmediğimiz Bolu’nun görmediğimiz diğer illerini gezerken yazarız. Bolu’yu ve ülkemizi çok ama çok seviyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder