2 Ekim 2015 Cuma

Vikingen Quality Resort&Spa da Tatil-Alanya

Ümit edilenler, tavsiyeler, yorumlar, beklentiler…

Yaz geldi ,yorulduk artık bir tatil yapalım ,bizde dinlenelim diye düşünmeye başlamıştık ve tatil için otelleri araştırmaya başlamıştık. Bu sene araba ile gitmeyip, otelde günümüzü geçirmek istedik ama bunun bize göre olmadığını anladık. Biz gezmeyi seven bir aileyiz ve yeni yerler görmek, yeni yerler keşfetmek bizim işimiz. Biz öyle otele tıkılıp vaktimizi ye-iç-yat geçirenlerden değilmişiz maalesef. Dinlenmek ümidiyle  bu sene de böyle olsun dedik ve yerimizi bulduk. Vikingen Quality Hotel…
Gidenlerin yorumları, internette yazılan yorumlar ve fiyatının da gittiğimiz dönemde uygun olması bize cazip geldi. Çocuk dostu oteller arasında bulunuyor. Çocukla gidecekler gerçekten rahat ederler. Havuzlar büyük, deniz hemen otel yanında ama çakıllı, kumu çok az. Otel çalışanları özellikle animasyon ekipleri gerçekten çok sıcak kanlılardı. Akşam olmasını gerçekten dört gözle bekler olmuştuk. Cimcimenin mini diskoda arkadaşlarıyla eğlenmesi gerçekten çok keyifliydi.
Eylül ayında gitmemize rağmen Alanya sıcak ama çok yağmurluydu. Bir ara Alanya merkeze gittiğimiz de bir yağmur yağdı resmen sel oldu, yollar su içinde kalmıştı. Merkeze giderken yol kenarında bulunan kumsallara keşke gitseymişiz dedik. Gerçekten deniz ve kumsal çok güzeldi. Arabasız gitmenin en kötü tarafı da minibüsle ile gezmek oldu çünkü İpek yolda uyudu, inerken terliydi, kucakta olmak istedi ve bir sürü şey . Biz artık bu tatilden sonra arabasız gitmemeye karar verdik kesinlikle .
Vikingen Hotels Quality ve Infinity olarak ikiye ayrılıyor. Biz denize yakın daha rahat gireriz diye Quality’i seçtik ama keşke Infinity’e gitseymişiz. Orası yeni ve gerçekten çok güzel. Tertemizdi. Bizim otelimiz çocukla tatil için uygun yada uygun denebilir, sizin beklentilerinize göre değişir tabi ki. Cimcime çok eğlendi bir de tatil arkadaşı edindi kendine “Berra” aşağı “Berra” yukarı oldu bizim için. Onunla havuz da buluşup gündüz oyunlar oynadılar ,akşam da yemek sonrası çocuk diskosunda dans edip eğlendiler. Onun için gerçekten çok güzeldi ama biz çok sıkıldık. Aqua parkı vardı ama o kadar çok kalabalıktı ki sağ olsunlar yabancılar bütün yerleri yine istila etmişlerdi. Tuvalete götürmeyip ağacın altına çocuğunun çişini yaptıran bir Rus aile vardı ki tam beterdiler gerçekten. 4 kadın çocuklarını alıp tatile gelmişti ama bütün dikkatler maalesef onların üzerindeydi . Otel müdürü yada kimse onlara sesini çıkarmıyordu. Kendi ülkelerinde yapamadıklarını maalesef bizim ülkemiz de yapabiliyor ve buna kimse sesini çıkarmıyorlardı. Turist nede olsa ismi değil mi? Para getiriyor bize…
Vikingen Quality Hotel gerçekten konumu itibariyle gidilip görülmesi bir yer. Ultra her şey dahil olduğu için insan akşam yemeğine acıkmadan zorunlu olarak sanki gidiyor.
Odamız çift kişilikti, tv, koltuğumuz ve balkonumuz vardı. Balkonda çamaşırların kurutulması için askının olması gerçekten çok iyiydi. Odaların temizliği eh işte, ilk odaya girdiğimiz zaman gittiğimiz otellere göre bize basit geldi maalesef. Beklentimiz çok fazlaydı belki de. İnternet yoktu, eğer internet kullanacaksan onun için ayrı para ödemen gerekiyordu.Bunu öğrenmemiz de bizde kötü tepki yaptı.Temizlik her gün yapılmasına rağmen , çarşafların ve havluların eski olması bir kötü tepki daha oldu bizde maalesef. Bunlar belki bize denk geldi ama orada tanıştığımız iki ailenin de durumu öyleymiş. Buna biraz daha önem gösterseler belki daha iyi olur.
Vikingen Quality Otel odası
Yemek , sabah kahvaltı ile başlayan yeme faslı saat 22:00 itibari ile bitiyordu. Kahvaltı ve yemekler gerçkten çeşit çeşitti. Tatlılar, meyveler, yemeklerin bol ve herkes için de uygun olması avantajdı bizim için. Cimcimenin en çok sevdiği krep her sabah kahvaltı tabağımız da yerini alıyordu. Kaldığımız hafta içerisinde Türk gecesi yapılmıştı ve o gün yapılan yemekler Türk yemekleri değildi maalesef. Restoranlara girdiğiniz zaman bir yağ kokusu sarıyor etrafınızı, bir de tabi ki içki kokusu. Biz artık yine mi balık var demeye başlamıştık,zaten her gün illaki balık yemekte oluyordu ama kokusu için bir çare bulmaları gerekiyor gerçekten.
Vikingen Quality Otel yemek
Çocuk Kulübü , cimcime ile havuz keyfimizden sonra en çok yaptığımız belki de çocuk kulübüne gitmemiz olmuştur. Orada bir Kazakistan’dan gelen ablamız vardı onu gerçekten çok sevmiştik. Çok sıcak kanlı ve çocuklarla çok güzel ilgileniyordu ama çocuklar havuzdan çıkmadıkları için kulüp boş oluyordu. Cimcime resimlerini yaptı, top oynadı ,boş olmasına rağmen yine de mutlu olmayı başardı. Tabi Berra ile orası daha bir güzel oluyordu. Otelin çocuk parkı vardı ama bakım eksikliği vardı yine. Salıncakların bazı yerlerinin paslanmış olması gerçekten tehlikenin geleceği haberini veriyordu, inşallah onlar da yeni dönemde düzeltilir.
çocuk kulübü
Mini Disko, işte tatilin en keyifli ve en güzel zamanı saat 21:00 itibari ile başlıyordu. Animasyon ekibini gerçekten çok sevdik. Çocuklarla ilgilenmeleri, bizlere bile sıcak davranmaları gerçekten çok güzeldi. Otel de kaldığımız hafta boyunca günün hemen bitmesini ve mini diskonun başlamasını bekler olmuştuk. Otelde ki bütün çocuklar dans ediyor ve animasyon ekibinin öğrettiği danslarla hem şarkı söylüyor hem de güzel vakit geçiriyorlardı. Cimcime hala o şarkıları söyleyip ,dans etmeye çalışıyor. Animasyon ekibi havuz başında yaptığı etkinliklerle de gerçekten mükemmellerdi. Otelin en güzel yanı ANİMASYON ekibiydi ve onlara tam 10 PUAN veriyoruz.
Havuz&Sahil , çocuk yüzme havuzu, büyük havuz ve Aquaparktan oluşan 3 havuzu bulunuyor. Kapalı havuzu da var ama biz kullanmadık. Sahil hemen havuzun yakınında. Büyük bir iskelesi bulunuyor ve her yer şezlong dolu. Bazı otellerde ücretli olan şezlonglar burada ücretsizdi. Cimcime çocuk havuzundan çıkmazken babamız Aquaparkta bulunan 4 kaydıraktan kayarak keyifli anlar yaşadı. Beni sorarsanız eğer çocuk havuzunun kenarında, içinde cimcime ile çok eğlendik. Keşke herkes havuza girmeden önce yapılması gerekenleri yapsa ama nerdeeee. Animasyon ekibi her sabah havuzda su sporuda yaptırıyordu, gerçekten onlar sayesinde otel kendine geliyordu. Türk günü olduğu gün çalınan müzikler berbattı, hep slow çalmışlardı, hareketli müziklerimiz yok mu bizim?Nedir bu anlayamamıştık. Neyse bunları da görmeyip biz tatilimizi en iyi şekilde geçirmeye çalıştık.
Vikingen Quality otel havuz
Her tatil güzeldir değil mi? Bizim de tatilimiz de güzeldi.Memnun kaldınız mı? diye sorarsanız eğer memnun kaldık, çünkü cimcime çok eğlendi, çok güzel vakit geçirdi.O eğlendikçe bizler de tabi memnun kaldık. Akşam yemeğe inerken benim topuklu ayakkabı giymemden dolayı cimcime ile sorun yaşasakta yine de güzeldi.Deniz korkumuz da bu sene yoktu, dalgadan dolayı hep kenarda olmasına rağmen güzeldi. Tatil işte, her tatil gibi bu da güzeldi. Bu yaz tatili gezemedik ama güzel ve ilklerle dolu bir hafta geçirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder